Tips på ett annorlunda bröllop?!

Jag och Alex grubblar och grubblar och vet inte riktigt hur vi vill gifta oss. Man kanske skulle tro att det är enkelt att komma på men det är det inte för oss. Än har vi inte kommit på något självklart ställe. Vi vill gärna gifta oss utomhus och inte kyrkligt. Vi är inne på både sommar och vinterbröllop. Vi vill inte ha ett traditionellt bröllop utan något annorlunda. Vi har varit lite inne på att hyra en stor båt och gifta oss i skärgården, då vi båda brinner för den miljön. För oss är det viktigt att naturen är vacker och nära. Som ni förstår är vår budget begränsad så vi kan ju inte planera vad som helst.

Så jag tänkte att ni läsare kanske har tips? Hur gifte ni er? Har ni några ställen att rekommendera el hört talas om?
Alla tips är välkomna!

God morgon!

Här har ni en tröttis. Jag och Alex var på kräftskiva igår och det slutade väldigt sent, men tyvärr kunde jag bara sova ca 5 timmar. Jag och Alex käkade frukost vid 10 tiden och har mest glott på TV. Vi har bara inte orkat göra annat och tillslut somnade vi båda och vaknade för en stund sen. Snacka om att kasta bort dagen! Helt världelöst men samtidigt vill man lyssna på kroppen. Jag hade iaf inte varit trevlig om jag träffat vänner.
Kräftskivan var rolig. Vi blev bjudna via en bekant som vi inte känner så väl så alla på festen var nya för oss. Blir väldigt glad över att få bli bjuden. Hoppas få se mer av dom igen.
Ikväll ska vi möta upp lite vänner för att umgås och dricka lite drinkar. Har inte träffat så många vänner sen midsommar så det är på tiden.


Ge tillbaka min plånbok din tjuv

Idag blev jag så jäkla irriterad! Jag tog ut pengar på lunchen och la pengarna direkt i min väska. Jag gick sen in på H&M som ligger ca 15 meter från uttagsautomaten. Med än gång såg jag en klänning som jag tänkte köpa men jag skulle inte hinna prova den, så jag gick direkt till kassan för att betala. Då inser jag att min plånbok är borta. Jag misstänker starkt att någon såg att jag tog ut pengar och passade på och följde efter mig. Jag brukar normalt inte ha så mycket kontanter men idag behövde jag ta ut 900kr så de rök plus att jag idag hade fått  helt nya rikskuponger som är värda 1400kr. Gissa om jag svor när jag inser att det har gått förlorat och att jag nu måste göra ett nytt körkort. Tjuven var jäkligt diskret och mycket snabb. Hade bara gått ca 7 minuter från det att jag tagit ut mina pengar. Jag spärrade så klart alla kort med än gång och jag ska vara mer försiktig i framtiden. Kan ej sura mer över detta. Men det stör mig så att jag hann ta ut mina rikskuponger. Hon/han lär äta goa luncher och kunna handla något fint för mina pengar...jäkla tjuv ge tillbaka min fina plånbok.

Mitt älskade landställe

Vi har nu hunnit fara tillbaka in till stan, lämnat Alex vän och hämtat Alex syster dotter Linnea och hennes vän. Vi njuter verkligen av sista helgen av ledigheten. Det är perfekt väder och vi har åkt ring efter motorbåten. Riktigt skoj! Linnea och hennes vän tältar på tomten. Ser riktigt mysigt ut och det får mig att minnas när jag var i hennes ålder och lekte med alla på ön. Saknar det lite. På den tiden hade jag bara skoj och inga bekymmer. Saknar framför allt sommarloven! Skulle inte var helt fel att vara ledig i nästan 3 månader. I morgon kommer Alex mamma ut med sin lilla hundvalp. Linnea tog en bild så att ni får se min utsikt när jag bloggar eller gör annat på datorn.


Mens jäveln

Idag vaknade jag av att mensen kom och hade värsta mensvärken. Det kändes som ett stort nederlag. Alla har sagt till mig att nu i sommar kommer det hända då man är avslappnad, det vet ju alla. Yeah right! Jag är så trött på denna väntan, när ska det bli min tur. Vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft lite bröllopstankar. Det är ganska skönt att tänka på något annat när man är som mest ledsen. Det mest frusterande är inte heller att mensen kommer utan att man dessutom ska må så dåligt samtidigt. Magen svullnar rejält, man är ständigt hungrig, mår illa och jag får ofta migrän och mensvärk. Jag hade önskat att mensen kom smygande och symtomfritt. Men någon däruppe tycker tydligen att man ska veta att man lever och att mitt tålamod inte har prövats tillräckligt. Men denna någon kan räkna med mig, än har jag inte gett upp!!! Jag tror trots allt på det övernaturliga och tanken är stark. Så sänd gärna kraft till mig att orka och energi till min nedre region. Vem vet det kanske er jag ska tacka sen:-P

Gräsänka

Jag är redan tillbaka på landet. Idag kom nämligen Alex vän Johan till landet så Alex seglade vidare idag ut mot ytterskärgården med honom. Så jag är gräsänka på landet. Men det är inte helt fel det heller. Vädret är ju underbart så de fick en härlig seglats och jag har haft en bra semesterdag. Jag ska vara kvar på landet och mysa med mina föräldrar några dagar tills de kommer tillbaka. Jag har suttit ute hela dagen och bara tittat på vattnet. Det är så vackert här och jag njuter av att bara va.


Såg precis den gamla serien Beverly Hills och började grina. Fick mig nästan att skratta. Hur kan jag gråta så mycket av en sån töntig serie. Min terapeut har ju alltid sagt att när man blir mamma blir man känsligare och gråter mer. Stämmer verkligen det? Jag kan ibland inte skilja på om jag gråter för att jag är känsligare på grund av att jag drabbats av en tragedi och kan lättare sätta mig in i personers öden än tidigare, eller om det är för att jag är mamma till Junior. Kanske är det en kombination men oftast känns det som att jag lever mig in andras situationer för att då känner jag mig inte ensam om att vara ledsen. Min sorg är lika djup och svår idag som för flera månader sen. Den enda skillnaden är att jag kan hantera den bättre och glömma den för en stund. Men både jag och Alex tänker på Junior varje dag. Går nog inte en dag utan att vi nämner honom.

Nu sticker jag iväg & seglar några dagar...så tyvärr ingen blogging på ett tag...

Ok nu har vi varit hemma en snabbis och packat om och handlat sjukt mycket grejer till båten. Det är kökssaker, handdukar, verktyg och fendrar, ja allt möjligt man kan tänka sig. Vi städade sen ur båten och det tog många timmar. Var så äckligt och mycket skit efter Alex renoveringar och små grejer han pular med. Han har gjort så att båten känns riktigt hemtrevlig och det ska bli mysigt att sova i den inatt. Vi har även bunkrat upp båten med en massa god mat och snacks. Så nu är vi redo att åka iväg. Vi vill ju använda alla nya prylar och vi är glada fast än det regnar. Men vi fuskar ikväll och ska strax göra vår sena middag här på landet. Vi kände att vi vill låna grillen en sista gång och slippa diska på båten. Hörs om några dagar! Kramar!

Segling

Tidigt imorrn bitti åker jag och Alex hem för att mellan landa en snabbis innan vi åker ut för att segla i några dagar. Ska bli lite spännande att bara vara ute på egen hand i en liten båt. Ska absolut bli mysigt och lite skoj, bara vädret håller sig och fortsätter att skina. Vi ska inte segla för långt bort för en vän till Alex ska hoppa på efter några dagar. Tyvärr kommer jag säkert få lämna datorn hemma.

Förresten kan jag berätta att vi hade besök av en liten mus igår kväll. Den var söt men ändå lite läskigt att den var så nyfiken och orädd. Den brydde sig inte alls om att vi var där och sprang runt. Blev lite tumult, jag stod på soffan och de andra försökte fånga musen. Vi började kalla musen för Åke. Vi insåg att den var för snabb och satte upp en musfälla. Så imorse när vi kom in för frukost var Åke fångad. Vi får hoppas att det inte finns fler möss. Jag är lite glad att vi sover i gäststugan nu, haha.

Idag har Alex namnsdag. Alex heter Per i andra namn så det får vi fira med lite tårta.

RSS 2.0