"För alltid. I glädje och sorg".

"För alltid. I glädje och sorg" är starka ord i mina öron. Dessa ord är ingraverade i min förlovnings ring och det symboliserar mitt liv med Alex och kommande händelser med Alex. Han hade inte kunnat komma på en bättre passande text. Normalt kanske man skriver in datumen eller våra namn, så jag är glad att han har tänkt till. När jag tittar på ringen tänker jag inte bara på Alex utan även på Junior. Det är en annorlunda känsla att förknippa så mycket känslor kring en ring. Jag har inte tidigare funderat så mycket på att gifta mig, men nu känns det som att det finns inget mer självklart efter allt vi gått igenom.

Lollo

God morgon! Idag är det riktigt vackert på landet. Det blåser alldeles lagom och solen skiner. Idag ska jag bara göra ingenting, kanske läsa en bok. Alex jobbar ute på båten hela dagarna så han ser jag knappt. Han kämpar för att få den klar till vår lilla segling. Vi drar nog iväg några dagar på tisdag nästa vecka. Sen kommer Alex kompis hit och kanske Alex systerdotter med kompis.

Man skulle kunna tro att dom här dagarna funderar man en massa, men det är snarare tvärtom. Jag blir på något sett nollställd. Jag bara är och vilar. Det är jätte skönt att kunna slappa på det här viset och glömma verkligheten lite. Jag drömmer otroligt mycket och det är lite skoj, för de handlar bara om äventyr och en massa action som i filmer.

Idag får vi faktiskt lite fin besök av en vän som jag kallar Lollo. Hennes kille har också landställe här, så de ska komma ut hit en sväng tills oss.  Vi bor ganska nära varandra så det är bra. Mina föräldrar känner visst till hans föräldrar. Det är svårt att vara anonym på en ö.

Det enda jag saknar just nu är mina katter...men min snälla blivande svärmor tar hand om dom:-)

Ser förresten fram emot att träffa henne för hon fick igår en liten liten hundvalp. Jag älskar djur och hundvalpar är ju så söta. Jag hoppas att hennes hund ska kunna umgås med våra katter och lära dem ett och annat.

Alex popped the big question & I said Yes!

Så lycklig! Jag är numera Alex fästmö:-) Visst klingar det vackert! Känns riktigt overkligt, tänk att jag ska gifta mig. Både jag och Alex hoppas att vi kan gifta oss nästa sommar. Alex överraskade mig igår kväll, han hade tänkt att vänta tills vi var ute och seglade men han börjar likna mig och kunde inte hålla sig. Så igår kväll frågade han om jag ville gifta mig och höll fram en otroligt vacker ring. Jag blev helt chockad och började gråta och skratta samtidigt. Vi skålade i rosa champagne och igår kändes det som att vinden har vänt för oss. Det kan inte bli värre utan nu väntar det bara bra härliga tider framför oss. Vi seglade idag ut till landet, så ikväll firar vi med mina föräldrar. Jag tog en bild på min stora tjocka hand så att ni kan se den glittriga diamanten, men tyvärr ser man inte den så tydligt då jag tog fotot med min mobil. Förhoppningsvis får ni snart se den i real:-)


Dalsland

Vi kom hem igår från Dalsland. Jag är helt slut. Min kropp har börjat att slappna av då det är semester och jag känner hur trött jag var och är efter kvartalsrapporteringen. Så idag ska jag bara slappa framför tvn trots det fina vädret.

Vigseln var väldigt fin och gästgiveriet vi bodde på var fantastiskt. Det var så vackert och låg på höjden vid en sjö. Det är alltså Alex farbror som driver det och de hade bokat hela stället. Vi bodde kungligt och det kändes lite som att vara på spa. Vigseln var på höjden med vattnet i bakgrunden. Det var tyvärr inte det bästa vädret och det regnande hela söndagen, men vi hade iaf tur med vädret och det var uppehåll hela lördagen. Det var inte ett stort bröllop utan bara de närmsta, men det var väldigt skoj och det var trevligt när det var så privat.


Brudparet

På söndagen var det Alex födelsedag och hela familjen firade honom, och vi åt en massa tårta och sjöng. Tyvärr fick han ingen tårta på sängen men jag fixade en liten överraskningsfest. Så igår när vi kom hem från Dalsland kom det hem lite folk och grillade hos oss. Jag lurade ned Alex till trädgården och så stod alla där. Jag blev glad för det syntes att Alex blev glad och överraskad. Senare gick några ut med Alex, men jag stannade kvar hemma. Kände att jag ska lyssna på kroppen och inte köra på för fullt.


Utsikten från vårt sovrum på Dalslands Gästgiveri

Vacation

Idag gick jag på semester! Jag ska vara ledig i 3 veckor och bara va me Alex och familjen. Känns helt overkligt och jag har nog inte förstått än att min väckarklocka inte kommer att pipa mer på en lååååååååååång period. Känns även bra att få mer tid över till bloggen. Funderar på att styla om den lite. Men en sak i taget, vi börjar semestern med att åka ned till Dalsland i morgon. Vi ska dit för att fira Alex pappa och hans blivande fru, de ska nämligen gifta sig! Ska bli hur kul som helst och det känns mysigt att börja semestern i kärlekens tecken. Jag hoppas att denna semester får både mig och Alex att slappna av och kanske till och med skapas det ett litet underverk.

BBQ

Ikväll har vi grillat med en kär vän i vår härliga trädgård. Känns helt ok fast vi inte har semester än. Vi kan njuta av vädret i vår underbara trädgård. Kvällarna är så ljumma och sköna och det känns ok att leva och njuta. Ibland tillåter inte ens undermedvetna det och man påminns om att man har en djup sorg, men ikväll har jag inte tänkt alls utan bara varit. En behövlig paus från verkligheten. Nedan ser ni vyn från vår hängmatta, visst ser det idylliskt ut:-)


Bella Vera

Idag ska vi ut till båten. Vi behöver greja lite med den så att den är klar inför semestern. Klar är kanske fel ord men så att den är seglings duglig. Den sjösattes för några dagar sen och nu ligger den vackert vid bryggan på varvet. Alex har bestämt att båten ska heta Bella Vera. Bella för att båten är en Bellona båt och Vera för att jag heter det i andra namn. Båtar ska ju enligt tradition ha ett "tjej" namn. Känns skoj att pyssla med något tillsammans för oftast gör man inte det alltid. Alex köpte båten begagnad och renoverar hela så det är ett stort projekt och mycket är kvar att göra. Men den kommer att bli jättefin både invändigt och utanpå när den är klar. I sommar när vi har hunnit göra det vi har planerat ska båten döpas. Såklart ska vi göra det på ett traditionellt vis och spruta champagne över hela båten. Nedan är en bild på henne när vi håller på att sjösätta henne.


Redan saknad

I torsdags var det sista dagen för min närmsta chef. Det var en sorglig dag. Vi alla var ledsna och det kändes overkligt. Hon har tagit tjänstledigt ett år ska flytta till USA ett år med sin familj, då hennes man fått jobb där. Planen är att hon kommer tillbaka, men jag tror inte att hon gör det. Men mycket kan hända på ett år. Hon var iaf den bästa chefen jag har haft och varit ett otroligt stöd för mig när Junior dog. Jag kommer oavsett att hålla kontakten med henne och önskar henne all lycka och hon är redan saknad trots att det bara har gått några dagar.



Nu äntligen är min kämpiga jobb period över!

Jag har inget nytt/spännande/roligt att berätta då jag tyvärr inte har gjort så mycket de närmsta veckorna, jag har ju bara jobbat. Men perioden innan har varit rolig. Barcelona var fantastiskt och jag hade tänkt att lägga upp en massa bilder från Barcelona, men såklart funkar det inte som jag vill. Jag är värdelös på tekniska saker när det gäller datorer och kameror. Förhoppningsvis kan Alex hjälpa mig en dag att förstå hur det hela fungerar.

Jag och Alex har även haft det skoj med våra vänner. Vi har seglat, myst ute på landet, grillat, dansat, firat midsommar i en kvarn, och hängt lite ute på stan. Så det går ingen nöd på oss.

Jag kände att nu såhär i efterhand är det inte alls lika roligt att berätta allt i detalj om vad som hänt och vad vi har gjort för två-tre veckor sen. Så jag börjar om och börjar blogga från och med idag, så från och med idag kommer ni att få se mer bloggande!
______________________________________________________________________

Det senste lite annorlunda som hände var igår. Jag hade bokat en synundersökning då jag behövde beställa nya linser och jag upplever att jag ser lite sämre. Det är dessutom tvunget att göra en synundersökning om man beställer nya linser. Tyvärr kan man inte beställa min typ av linser på nätet, vilket hade varit ett billigare alternativ.

När optikern hade gjort sin undersökning frågade hon om jag gick på medeciner. Jag sa såklart Nej och hon undrade då om jag mådde psykiskt dåligt. Jag blev förvånad och sa att jag faktiskt mår ganska bra och inte är sjuk. Hon undrade då om jag för en tid sen hade varit med om någon tragedi och då kände jag att jag borde berätta vad som hänt. Då sa hon att då förstår hon mina resultat. Hon sa att min syn var exakt lika bra (dålig kanske är bättre ordval, haha) men att min skärpa var väldigt dålig. Hon sa att jag borde uppleva att allt är väldigt suddigt. Hon sa att det är en vanlig defekt när kroppen är i obalans och man inte mår bra rent psykiskt. Jag tyckte att det var en väldigt intressant iakttagelse. Hon sa att tyvärr kan hon ej hjälpa mig till 100% men att jag skulle få nya linser som hjälper lite grann. Förmodligen kommer min syn bli skarpare när jag mår bättre. Det förvånade mig att min syn har och fortfarande är påverkad då jag känner mig så pass stark. Det kanske tar längre tid än man tror för kroppen att heala och det är nog svårt att lura kroppen. Jag kommer antagligen inte att fundera så mycket mer på detta utan utgår från att min kropp snart är i balans.

Ett litet livstecken från mig:-)

Hej alla,

jag är ledsen att min blogg varit i stiltje en period. Men sedan Midsommar har jag och är fortfarande i en krävande period på jobbet. Under Juli månad pågår halvårsbokslutet och det tar all min tid. Jag jobbar nästan dygnet runt alla dagar. Hela helgen jobbade jag till sent. Att jobba hela dagar samt kvällar och nätter tar energi, så tyvärr finns det ingen ork till att blogga:-( Vill ändå poängtera att det är ok för mig, jag var medveten om detta när jag började på mitt jobb och valde att jobba med koncernredovisning. Såhär är det varje kvartal och det är roligt. Inte ok att jobba för mycket men just för studen är det ok! Så skönt att kunna fokosera på jobb och inget annat. Så jag lovar att jag uppdaterar er sen när det hela är över! Jag hade hoppats att jag skulle hinna blogga innan men tyvärr inte...om en vecka är det över så då lär ni få se mer av mig...men då är väl alla ni förhoppningsvis på semester:-)

Tack & hej leverpastej!

Puss & Kram

RSS 2.0